Om forfatteren

Jeg har arbejdet med kirkeskat i de sidste 4 år, siden afmeldkirkeskat.dk så dagens lys. Jeg har hjulpet mere end 10.000 mennesker med deres kirkeskat, og løst over 7.000 kundehenvendelser omkring kirkeskat. Jeg ved en del om emnet, og interesseret mig bare generelt for religion og folkekirken.
Pin  

Så du påtænker at melde dig ud af folkekirken, men er usikker på konsekvenserne for dig og/eller dine børn?

Først og fremmest, er det vigtigt, at du gennemgår vores mere fyldestgørende liste over konsekvenser her, så du er helt afklaret med hvad der kommer til at ske, hvis du melder dig ud af den Danske Folkekirke. Se den fulde liste her.

Når det kommer til dine børn, er der ikke mange ting at bekymre sig om. Da medlemskabet af folkekirken er en personlig sag, er der ingen direkte konsekvenser for dine børn.

Hvis du melder dig ud, eller allerede er meldt ud kan dine børn…

  • Stadig blive døbt
  • Stadig blive konfirmeret
  • Stadig blive gift
  • Stadig have ret til kirkelige handlinger
  • Stadig opnå en kirkelig begravelse

Dit barns medlemsstatus er fuldstændig uafhængig af dit eget, så det er kun din egen situation du ændrer, hvis du melder dig ud.

Af samme grund kan du også stadig stå fader selvom du ikke er medlem af folkekirken. Det er op til forældrene at vælge barnets gudfædre, og det er ikke påkrævet, at de er medlem af folkekirken.

Husk dog på, at du altid skal informere dine nærmeste omkring din beslutning, hvis du melder dig ud, da det kan have indirekte indflydelse på dem.

Det kan føles tomt og pludseligt, hvis familien uventet står tilbage som følge af fx. et fatalt uheld, og håber på en kirkelig begravelse. Men uden at have muligheden.

Direkte konsekvenser for dine børn, hvis du melder dig ud af folkekirken:

  • Ingen

Indirekte konsekvenser for dine børn, hvis du melder dig ud af folkekirken:

  • De skal facilitere en ikke-kirkelig begravelse. Læs mere her.
  • De skal bearbejde din beslutning, som de måske er uenige i.
  • De skal vende sig til eventuelle ændringer i tilværelsen, hvis beslutningen medfører en omvæltning af fx. kirkegang eller højtider (jul, påske osv.)

Så længe du har en god dialog med din familie om din beslutning, kan du altså trygt melde dig ud af den danske folkekirke uden nogen overvejende konsekvenser for dine børn og nærmeste.

Du kan altid fortryde!

Husk også, at du altid kan fortryde din beslutning, hvis du på et senere tidspunkt vil gen-indmelde dig. Det kan du læse mere om her.

Skriv til os, hvis du har flere spørgsmål.

Vi ved alt om folkekirken, så du ikke behøver. Vi prøver at dække alle de spørgsmål og bekymringer, som vores mange kunder ofte spørger om. Religion er nemlig ikke altid så gennemskueligt.

Men hvis du sidder med et spørgsmål eller en bekymring, skal du endelig ikke holde dig tilbage.

Kontakt os idag, og lad os hjælpe.


Andre artikler, du måske synes om

Danmarkskort med forskellige kirkeskat procentsatser
Read Count 23334 Comments Count 0

Hvor meget betaler man i kirkeskat?

By Betina H. Larsen May 3rd, 2018
Asser Skude, Præst, København, åbne arme
Read Count 3913 Comments Count 0

Hvordan melder man sig egentlig ind i folkekirken?

By Betina H. Larsen May 1st, 2018