Om forfatteren

Jeg har arbejdet med kirkeskat i de sidste 8 år, siden afmeldkirkeskat.dk så dagens lys. Jeg har hjulpet mere end 20.000 mennesker med deres kirkeskat, og løst over 15.000 kundehenvendelser omkring kirkeskat. Jeg ved en del om emnet, og interesserer mig bare generelt for religion og folkekirken.
Pin  

Overvejer du at melde dig ud, men bekymrer dig om en eventuel situation ifm. din pludselige død eller måske blot naturlige død?

Her er alt du skal vide om begravelser udenfor folkekirken – Borgerlige begravelser.

Skal du begraves, men er ikke medlem af folkekirken, kan du få en bisættelse eller en borgerlig begravelse.

Bisættelser og borgerlige begravelser bruger ikke kirken som omdrejningspunkt, men kan tage andre rammer som fx et mindehus, et selskabslokale, et medborgerhus eller lignende til en ceremoni eller mindehøjtidelighed.

Bisættelse – Kisten brændes.

Til en bisættelse, bliver kisten slutteligt kørt til nærmeste krematorium, hvor den brændes. Efter afbrændingen har fundet sted, kan de pårørende afhente en urne med asken. 

Borgerlig begravelse – Kisten begraves.

På en kirkegård, kan man få kisten begravet. På visse kirkegårde koster begravelsen mere, hvis man ikke er medlem af folkekirken. Så det er at foretrække, at ringe og forespørge på den totale pris, så der ikke kommer nogen overraskelser. Det er dog en udbredt misforståelse, at det er gratis at blive begravet, hvis man er medlem af folkekirken.

Ceremonileder

Da du ikke har krav på en præst til en borgerlig begravelse, er det en god idé at udpege en stedfortræder, der kan agere tovholder på ceremonien. Hvis du mangler råd eller vejledning på hvad en borgerlig begravelsesceremoni skal indeholde, kan du frit kontakte os for råd og vejledning.


Andre artikler, du måske synes om

Folkekirken og hemmelig adresse
By Betina H. Larsen / April 5, 2022

Folkekirken og hemmelig adresse

Mange danskere ønsker hemmelig adresse og, at CPR registeret ikke videregiver personlige oplysninger til tredjepart. Adskillige danskere ansøger derfor om...

Read More
Er jeg medlem af folkekirken?
By Betina H. Larsen / January 25, 2022

Er jeg medlem af folkekirken?

Du læser nok dette indlæg, hvis du ikke kender din status på dit medlemsskab af den danske folkekirke. Og med...

Read More
Her er konsekvenserne for dine børn, hvis du melder dig ud af folkekirken
By Betina H. Larsen / January 19, 2021

Her er konsekvenserne for dine børn, hvis du melder dig ud af folkekirken

Så du påtænker at melde dig ud af folkekirken, men er usikker på konsekvenserne for dig og/eller dine børn? Først...

Read More