Om forfatteren

Jeg har arbejdet med kirkeskat i de sidste 4 år, siden afmeldkirkeskat.dk så dagens lys. Jeg har hjulpet mere end 10.000 mennesker med deres kirkeskat, og løst over 7.000 kundehenvendelser omkring kirkeskat. Jeg ved en del om emnet, og interesseret mig bare generelt for religion og folkekirken.
Pin  

Vi ser en tendens i at vores kunder typisk udskyder beslutningen 3-6 måneder, fordi de er i tvivl om fremgangsmåden. Det bliver hurtig dyrt i kirkeskat, og det er her vi kommer ind i billedet. Vi tager 189, og så er det gjort. Vil du hellere sætte dig ind i processen selv, kan du læse med her:

Der findes ca. 2000 sogne i Danmark. Alle sognene har en ansvarlig kirkebogfører, der håndterer ind og udmeldelser.

Alle adresser i Danmark er forbundet til et sogn, og på sogn.dk kan du slå op hvilket sogn du tilhører.

Hvis du bor i udlandet, skal du bruge din sidst beboede adresse i Danmark.

Når du har fundet dit sognebånd, skal du tage kontakt til den kirkebogførende sognepræst. Det vil altid være skrevet under sognets “Præster og medarbejdere”, hvem det drejer sig om.

Når du har fundet din kirkebogførende sognepræst, skal du tage kontakt og ytre ønske om, at du ønsker at melde dig ud. Det kan du gøre enten pr. telefon, mail eller fysisk møde op i kirken og snakke med præsten.

Præsten vil herefter guide dig til hvordan formalia udføres i netop dit sogn, da det varierer fra sogn til sogn. Nogle sogne godtager en simpel e-mail. Andre sogne kræver en underskrevet blanket. Forhør dig hos dit sogn, hvilken fremgangemåde de bruger.

Vi er en privat virksomhed, der hjælper folk hurtigt ud af folkekirken, uden at bekymre at skulle bruge overflødig tid på det selv.

“Men er det ikke gratis at melde sig ud af folkekirken?” hører vi ofte.

Præcis ligesom man selv kan lave sin selvangivelse gratis, kan man også betale sig fra det hos en revisor, hvis man ikke ved hvordan man gør. Og ligesom man kan føre sin egen retsag gratis, eller få en advokat til det, hvis man ikke ved hvordan man gør.

Der er rigtig mange danskere simpelthen går og tænker over at melde sig ud, men ikke gør det fordi de er i tvivl om fremgangsmåden. Det hjælper vi med, og som tak for hjælpen, tager vi hvad der svarer til én måneds kirkeskat for besværet.


Andre artikler, du måske synes om

Danmarkskort med forskellige kirkeskat procentsatser
Read Count 23335 Comments Count 0

Hvor meget betaler man i kirkeskat?

By Betina H. Larsen May 3rd, 2018
Asser Skude, Præst, København, åbne arme
Read Count 3913 Comments Count 0

Hvordan melder man sig egentlig ind i folkekirken?

By Betina H. Larsen May 1st, 2018